Som udgangspunkt bliver data automatisk fjernet efter 1 til 5 år, afhængigt af hvornår oplysningerne ikke længere må opbevares i henhold til GDPR og bogføringsloven.
Hvis der er behov for at fjerne en person manuelt, kan det gøres på to niveauer:
fjerne en beboer fra en enhed
fjerne en beboer helt fra foreningen
Fjern en beboer fra en enhed
Det bruges typisk ved en fejlagtig indflytning eller hvis en beboer ikke længere skal være tilknyttet boligen.
Gå til Medlemmer -> Enheder
Åbn den relevante enhed
Scroll ned til afsnittet Beboere
Klik på de tre prikker under Handlinger ud for den beboer der skal fjernes
Vælg Fjern
Beboeren er nu ikke længere tilknyttet enheden.
Brug kun denne løsning ved fejlrettelser, da det sletter alt historik for beboeren.
Fjern en beboer helt fra foreningen
Det bruges når en beboer skal fjernes helt fra foreningens data i platformen.
Gå til Medlemmer -> Beboere
Find den relevante beboer i listen
Klik på de tre prikker under Handlinger
Vælg Fjern
Beboeren fjernes nu fra foreningen.
Vigtigt at vide
En bruger kan fortsat være opbevaret i systemet, hvis personen bruger den samme konto i en anden forening. I så fald fjernes personen kun fra jeres forening, ikke fra den anden forening.
